Tuesday, June 3, 2014

Επτά νησιά που τα κυβερνούν ζώα

Share & Comment



Το νησί των χοίρων - Big Major Cay, Μπαχάμες

Μπορεί να έχουμε κατακλύσει τον πλανήτη μας, αλλά δεν κάνουμε "κουμάντο" παντού. Δείτε επτά νησιά σε όλο τον κόσμο που αφεντικά είναι χοίροι, γάτες, άλογα, φώκιες, φίδια, κουνέλια και άλλα ζώα.
Ένα ακατοίκητο νησί στην περιοχή Exuma στις Μπαχάμες κατοικείται από μερικά πολύ ειδικά γουρούνια. Πιστεύεται ότι αφέθηκαν εκεί από ναυτικούς που σχεδίαζαν να επιστρέψουν για να τα φάνε ή επέζησαν από κάποιο ναυάγιο. Όπως και να έχει, τα γουρούνια έχουν μάθει να επιβιώνουν και να κολυμπούν προς τα διερχόμενα πλοία, από όπου συχνά βρίσκουν τρόφιμα ή προσφορές από τους τουρίστες.

Το νησί των γατών - Tashirojima, Ιαπωνία




Οι γάτες στο νησί Tashirojima ξεπερνούν σε πληθυσμό τους ανθρώπους, οι οποίοι από 1.000 κάποτε πλέον είναι γύρω στους 100, ενώ οι γάτες συνεχώς αυξάνονται. Πιστεύεται ότι φέρνουν καλή τύχη και τις φροντίζουν καλά, ιδιαίτερα οι τουρίστες που έρχονται στο νησί εξ αιτίας τους.


Το νησί των λαγών - Ōkunoshima, Ιαπωνία




Στο νησί Ōkunoshima, οι γάτες δεν είναι ευπρόσδεκτες. Είναι γνωστό πλέον ως "Usagi Jima" (Νησί των Λαγών), αλλά στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρχε εδώ ένα εργοστάσιο παραγωγής δηλητηριωδών αερίων. Τα κουνέλια είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούνται στις δοκιμές στο εργοστάσιο, αλλά δεν είναι γνωστό αν αφέθηκαν ελεύθερα αμέσως μετά το κλείσιμο του ή αν τα άφησαν εκεί αργότερα ως "ενθύμιο".


Assateague Island, Μέριλαντ, ΗΠΑ




Το ακατοίκητο Assateague Island έχει μήκος 37 μίλια και βρίσκεται ανάμεσα στο Μέριλαντ και τη Βιρτζίνια, αλλά οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του είναι τα πόνι. Μια ιστορία αναφέρει ότι επέζησαν από ένα ναυάγιο και ότι τα λείψανα της ισπανικής γαλέρας μπορεί να είναι ακόμα κρυμμένα κάτω από την άμμο.


Το νησί των φωκιών - False Bay, Νότια Αφρική




Περισσότερο βράχια παρά νησί, το Seal Island έξω από τη ακτή του Κέιπ Τάουν είναι κατακλυσμένο από φώκιες. Το νησί δεν έχει βλάστηση, και η μόνη προσπάθεια που έκαναν οι άνθρωποι να κατασκευάσουν κάτι ήταν ένα ραντάρ στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που γρήγορα καταστράφηκε από τα στοιχεία της φύσης. Για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, το νησί είναι ένας παράδεισος για τις φώκιες, αλλά οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες φτάνουν εκεί για αυτό που είναι γνωστό ως το "Δαχτυλίδι του Θανάτου". Κάθε φώκια που επιχειρεί να απομακρυνθεί συναντά τα σαγόνια κάποιου καρχαρία.


Το νησί των πιθήκων - Cayo Santiago, Πουέρτο Ρίκο




Υπάρχουν περίπου 950 πίθηκοι Rhesus στο Cayo Santiago, απόγονοι εκείνων που έφεραν στο νησί το 1938 από την Ινδία για επιστημονικές δοκιμές. Το νησί εξακολουθεί να είναι ερευνητική βάση για πολλά ιδρύματα, αλλά εκτός από τους επιστήμονες και άλλοι μπορούν να δουν τους άγριους ​​πιθήκους να περιπλανώνται.


Το νησί των φιδιών - Ilha de Queimada Grande, Βραζιλία




Το Ilha de Queimada Grande είν
αι γνωστό ως το Νησί των Φιδιών από τους αμέτρητους κροταλίες που το έχουν κατακλύσει. Υπολογίζεται Ο αριθμός των φιδιών εκτιμάται ότι είναι κάπου μεταξύ 1 με 5 ανά τετ. μέτρο, και ενώ αρπάζουν κυρίως αποδημητικά πουλιά, οποιοσδήποτε άνθρωπος πάτησε στην ακτή, θα έχει σύντομα μια μοιραία συνάντηση με κάποιο από τα φίδια μόλις 1 μέτρο μακριά του.

Περισσότερα Ξωτικό:
Tags: ,

Written by

This site and its content are free of charge and therefore the site's owner does not gain any financial benefit from the display and / or download of any of images displayed. Gaia Group Created to Offer Knowledge, Education, Through Articles Taken From Established Organizations Like NASA, IRIS, ADRC, NSF and Make Us All Thing About The Destiny of Our Beloved Planet, Our Home, Earth.

0 comments:

Post a Comment

 

About Us


Be One of US! Protect Our Planet!

Gaia Group Channel is part of Gold Life (Gaia Group)

Our FaceBook
Our Group
Gaia Group Friends
Our Web Site
About Gold Life (Gaia Group)
------------------------------------------------------

What's hot ?

Recent Posts

Why to Choose Gaia Group Channel?

Because We Love Nature and We Want to Protect Our Planet!
Our Channel is a daily-updated, Nature Website for everyone who loves Nature, Art, Technology, Photography, Travel and more...
Welcome and Become a Friend of Us !!!
Copyright © Gaia Group / Our Channel | Designed by Templateism.com